“Rastres, rostres i retrats”

Factoria Cultural de Terrassa, del 7 d’abril al 16 de juliol de 2022
Rambla d’Ègara, 340
08221 Terrassa
www.lafactcultural.cat
de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h,
i diumenges i festius els dies de funció

«Rastres, rostres i retrats» és el nom d’una nova exposició de Miquel Mas que s’inaugurà el dijous 7, a la Factoria Cultural de Terrassa. La mostra és una selecció de més de vuitanta retrats que ha creat Mas en les diferents èpoques durant la seva llarga trajectòria artística.
Gairebé tots els pintors del segle XX han tractat el retrat, si bé no amb l’interès i la finalitat de reproduir una imatge fidel, sinó donant un toc personal i original a l’obra. En aquesta exposició, Miquel Mas va més enllà d’això i reuneix la tècnica pictòrica i la tècnica en construcció dels rostres per donar al retrat categoria d’obra d’art. Mostra un discurs coherent que va des del llenguatge hiperrealista fins a l’expressionisme i ho fa amb la utilització de diferents tècniques: llapis, acrílics, collage…
L’espectador podrà observar obres perfectament identificables, a vegades portades al realisme més extrem, però també li caldrà interactuar amb algunes altres per aconseguir connectar-hi.

Amb aquesta exposició, el rubinenc arrenca un cicle de mostres amb les quals commemora el 60è aniversari de la seva primera exposició, que va ser quan només tenia 13 anys, al Casal Popular per les Festes de Sant Roc.