L’ànima de les coses

Espai Expositiu Municipal Aula Cultural, del 12 de maig al 23 de juliol de 2022
Avinguda Barcelona, 84
08191 Rubí
Dijous i divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Tancat de dilluns a dimecres, diumenges i festius

A “L’ànima de les coses”, Miquel Mas ens revela quines són les etapes de preparació abans de la posada en escena.

En aquesta ocasió aplega indicis, retalls, materials, formes, trossos, fragments de coses que semblen haver perdut tota la seva significació primigènia, i converteix el seu taller en un laboratori on cada porció, cada peça, cada residu, entra en joc amb els altres. Llavors comencen a emergir possibilitats, combinacions, espurnes, projeccions d’aures que es barregen, trencaclosques sense cap ordre ni solució, fractals desplegant-se en un aparent caos, collages mutants, empremtes, petjades, transicions, suggeriments, insinuacions. De vegades en surt un fons de quadre acolorit que esperarà anys al celler, fins a trobar el punt de fermentació i el complement que li doni sentit. De vegades unes potes de llit o d’armari es conjuguen amb un penjador o un bocí de filigrana decorativa per suggerir un baix relleu, l’esquelet d’un retrat. Amb la maduració adequada tot trobarà el seu ritme, el seu codi, el cràter que el farà emergir.

Enguany fa seixanta anys que es va iniciar la trajectòria artística de Miquel Mas, a l’edat de tretze anys, quan va fer la seva primera exposició al Casal Popular de Rubí, per les festes de Sant Roc.
Amb aquesta exposició comença un itinerari artístic per la nostra ciutat que esperem ajudi a conèixer millor la seva obra, i a posar en valor l’art que es fa a Rubí.